Вище професійне училище №24 м. Корець Рівненської області
запрошує на навчання за такими спеціальностями

Підвищення кваліфікації, перепідготовка та інше

№ П.П. Назва професій Тривалiсть Вартість Вид професійної підготовки

Професії

Код ДК

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Муляр, штукатур, лицювальник – плиточник

Професія муляра – одна з основних будівельних професій. Муляр зводить фундаменти і стіни будівель з природного та штучного каменю, робить внутрішні перегородки, мурує опори, колони, готує розчини і суміші, здійснює монтаж збірних елементів, а штукатур надає всьому естетичний вигляд. За кресленнями та технологічними картами муляр здійснює саму кладку. Як муляр, так і штукатур повинен знати властивості та можливості десятки будівельних матеріалів і видів кладки. Незважаючи на довгий історичний розвиток професії, вона все ж залишається в основному професією ручної роботи. Професія „Лицювальник-плиточник” відноситься до оздоблювальних робіт у будівництві. Оздоблювальні роботи – це великий комплекс процесів, що виконуються під зведення будинків (споруд) і після їх закінчення з метою підвищення довговічності конструкцій, надання їм естетичного вигляду і створення необхідних умов експлуатаційниками.

Код ДК

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Кухар, кондитер

Якщо Ви вирішили стати кухарем, то знайте, що існує і ширша спеціалізація кухар-кондитер. Впродовж двох з половиною років Ви опануєте професію кухаря, досягнете, за бажання, високих професійних результатів: практичні заняття проводять майстри виробничого навчання високого рівня кваліфікації, практику відпрацюєте в умовах сучасних кафе, ресторанів.

А потім, впродовж року, будете навчатися кондитерському мистецтву.

Тут докладніше вивчається технологія приготування саме кондитерських виробів. З усіх спеціалізацій ця не тільки найсолодша, але і потребує твочості. Під час вступу прийомна комісія зверне увагу на те, чи є у вас художній смак, уява, фантазія, адже приготування і прикраса кожного кондитерського виробу –  це творчий процес. Кондитер — це фахівець з приготування кондитерських виробів, а точніше – справжній чарівник тіста й володар кремів. Професіонал, який вміє створювати гастрономічні шедеври, від яких не втримається жоден гурман.

Чому обирають професію КУХАРя і КОНДИТЕРА:

  • стабільний прибуток з можливістю використовувати творчі здібності;
  • розбудова власної справи, свого малого бізнесу;
  • можливість працювати за двома професіями.

РОБОТА ДЛЯ КУХАРЯ І КОНДИТЕРА:

Кафе і ресторани чекають творчу молодь. Випускники можуть обирати найкраще місце для себе. Роботодавці, зазвичай, запрошують випускників на роботу вже на державній кваліфікаційній атестації.

ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:

Робота кондитера схожа з працею кухаря, але більш творча. Без витонченого смаку, почуття стилю, навичок художника і творця тут не обійтися. Щоб стати затребуваним  кондитером, потрібно:

  • мати справжню пристрасть до приготування, захоплюватися кулінарією;
  • хороша пам’ять — адже часто рецепти народжуються в пориві натхнення, і потім можуть виникнути складнощі з їх повторенням;
  • аналітичні здібності: хороший кондитер — хороший аналітик, створюючи нові десерти, він повинен розуміти й те, наскільки успішними вони виявляться серед споживачів, і те, наскільки великою або низькою буде їхня собівартість або вигода від продажу, і те, які поєднання інгредієнтів будуть виграшними, а які — ні;
  • гарна фізична форма і витривалість — адже робота кондитера передбачає тривалі зміни, які фахівець проводить в основному стоячи і далеко не завжди в зручному положенні.

Код ДК

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування; водій автотранспортних засобів (категорія «С1»)

Професія “Електромонтер” по предмету праці відноситься до типу – “людина-техніка”; за характером праці є професією виконавського класу.
Кожна праця дисциплінує, але водночас вона і є найголовнішим надбанням життя. Дана професія передбачає підвищений ризик, бо з електроенергією не жартують, а також уважність, пильність, сприйняття багатьох речей на дотик, слух, зір. Тому під час роботи постійно потрібно координувати увагу, зосереджуватися, бути точним, мати хороший фізичний стан.

Eлектромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування обслуговує силові і освітлювальні установки, здійснює перевірку, розбирання і складання схем керування електроустаткуванням, підключення до електросистеми цеху нового обладнання, його перевірку, регулярний нагляд за його роботою. Він виявляє вузли, де виникло замикання, здійснює вимкнення цих вузлів із мережі, розбирання, заміну, складання і вмикання установки.

Код ДК

Термін навчання

1 рік

Форма навчання

денна

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, водій автотранспортних засобів (категорія «С»)

На сьогодні величезна кількість автомобілів буквально заполонила вулиці міст і сіл. Слюсар з ремонту автомобілів — спеціаліст, який готує машину в дорогу. Щоб автомашина працювала її потрібно налагодити, відрегулювати і випробувати а у процесі експлуатації — обслуговувати і ремонтувати.

Здатність швидко і точно встановлювати причину несправності – одне з головних умінь слюсаря з ремонту автомобілів. Ця професія вимагає добрих розумових здібностей та знання багатьох систем автомобіля. Коли сталась якась механічна чи електрична несправність, слюсарі з ремонту автомобілів з’ясовують симптоми того, що трапилося, і встановлюють, що саме треба ремонтувати. Вони практично можуть перевірити керування транспортним засобом або використати діагностичне обладнання для різних систем автомобіля. Коли причину знайдено – приступають до ремонту.

Код ДК

Термін навчання

1 рік 6 місяців

Форма навчання

денна

Кухар, кондитер

Найважливіша, найсмачніша, найперспективніша професія на Землі. Немає такого місця на Землі, де люди не користувалися б послугами кухарів. Тому з упевненістю можна сказати, що кулінарна справа популярна в усіх народів світу. Від роботи кухаря, кондитера залежить праця, відпочинок, навчання, здоров’я мільйонів людей.

Не секрет, що здорова людина – це перш за все щаслива людина. Навіть наукою доведено, що 70% позитивних емоцій людина отримує саме під час їжі.

Але можна отримати ще більше задоволення від самого процесу приготування страв. Бо кухар, кондитер – це в першу чергу творець! Творець прекрасного, смачного,  привабливого.

Код ДК

Термін навчання

3,5 роки

Форма навчання

денна

Тракторист – машиніст с/г виробництва, слюсар з ремонту с/г машин та устаткування, водій автотранспортних засобів (категорія «С»)

Україна має чудові природні умови для сільськогосподарського виробництва і вікові традиції, величезний, набутий упродовж десятків поколінь досвід господарювання на землі.

Професія, що потрібна селу і народному господарству України і не тільки України є професія тракториста – машиніста сільськогосподарського виробництва.

Трактор – основна машина в сільському господарстві, за допомогою якої обробляють грунт, виконують основні роботи по догляду за культурними рослинами, перевозять вантажі тощо. Кожний п’ятий працівник сільського господарства – тракторист.

Сучасний тракторист володіє знаннями та навиками багатьох сільськогосподарських професій: водія, саме тракториста, механіка, знає будову і правила експлуатації тракторів і сільськогосподарських машин,  систему технічного обслуговування машинно – тракторного парку, ознаки основних несправностей і способи їх усунення. Він має  необхідні знання основних правил агротехніки і прогресивної технології механізованих робіт з вирощування сільськогосподарських культур.

 Слюсар – це робітник, який обробляє метали ручним або механізованим інструментом, а також складає, регулює, ремонтує машини та механізми.

Професія слюсаря бере свій початок з того часу, коли людство почало винаходити машини, механізми, коли знадобилися фахівці для їхнього складання, обслуговування та ремонту. Вперше про слюсарну справу згадувалося у 1463 році у віденському архіві, а у 1545 році у Німеччині організували слюсарний цех. Назва професії походить від німецького слова schlos – замок. Шлоссери – так називали майстрів, які виготовляли замки.

З появою металорізальних верстатів та їх удосконаленням поступово скорочувалась частина ручної праці, бо вона замінювалася працею стругальників, токарів, фрезерувальників, шліфувальників.

Та однією з провідних залишалася професія слюсаря. Як і раніше, цінується праця слюсаря – майстра, від якого вимагається вміння виконувати всі види ручної обробки металів. Праця слюсаря потрібна в багатьох галузях господарства: на машинобудівних підприємствах, в будівельних організаціях, в сільському господарстві, на підприємствах і організаціях сфери побутового обслуговування тощо.

Від якості ремонту сільськогосподарської техніки залежить надійна і безвідмовна її експлуатація, міжремонтний ресурс, отже, своєчасне виконання польових робіт.

Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин повинен добре знати технологію ремонту, в першу чергу технологічні процеси й операції, які впливають на ресурс відремонтованої машини, – миття, дефектування, розбирання і складання, балансування, обкатування та випробування вузлів, агрегатів і машин.

Також йому потрібно не тільки добре знати конструкцію машин, володіти основними слюсарними прийомами і навиками, але й при необхідності вміти виконувати різноманітні ручні та механізовані операції: шабрування, притирання, рубання та різання металу, паяння, лудіння, свердління, нарізання різьби, користуватись електрифікованим інструментом та підіймально-транспортним обладнанням.

Але є у автомобіля і сільськогосподарська спеціалізація, тому необхідно знати особливості його використання в процесі сільськогосподарського виробництва. Адже інколи потрібно отримувати вантаж на ходу, зорієнтувати автомобіль так, щоб ні зернини не впало на землю. Готувати автомобіль до далеких рейсів із зерном, не допускаючи втрат. Взагалі перевезення сільськогосподарських вантажів має багато особливостей, не врахувавши яких, можна не доправити до місця призначення багато з того, що з такими зусиллями було вирощено на полях, в садах, в теплицях. Доводиться водієві працювати і на спеціальних автомобілях: для внесення добрив, завантаження насіння, перевезення нафтопродуктів тощо.

Код ДК

7433

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Кравець

Кравець – це творча професія, що має попит на ринку праці.

Після розвитку масового виробництва продукції легкої промисловості виділилися в окремі підвиди праці швачки, модельєра і конструктора одягу. Однак кравець виконує всі їхні функції самостійно. Досвідчений фахівець здатний не тільки зняти мірку з клієнта, а й порадити йому фасон одягу, що підходить за індивідуальним особливостям фігури. Після цього він обговорює нюанси з замовником, вносить необхідні зміни, розкроює тканину і зшиває їх для примірки. Після доопрацювання моделі кравець сам шиє костюм або передає заготовку швачці.

Кравець – це фахівець, який займається пошиттям одягу для різних категорій населення. В його обов’язки входить нарізка і з’єднання воєдино певних компонентів з тканини. Додатково, він підбирає тканину відповідно до призначення або побажанням клієнта, знімає мірки і допрацьовує річ в процесі виготовлення. Також кравець обметує край і петлі речі, пришиває фурнітуру, оформляє застібки, рукава і низ вироби. Робочим інструментарієм кравця здавна є голка, нитки і ножиці та швейна машинка. Важливі якості: терплячість; вміння концентруватися; відповідальність; наявність художнього смаку; акуратність; стресостійкість; зосередженість; тактовність; відмінний зір; комунікабельність; добре розвинена дрібна моторика.

Навички і знання: Кравець повинен знати сучасні напрямки моди, особливості художнього оформлення, а також – володіти технологією конструювання та розкрою.

Робота неможлива без уміння правильно використовувати професійний інструментарій. При цьому фахівцеві необхідно вміти розрізняти конструкцію і деталі крою при пошитті, ремонті або оновленні виробів; сточувати деталі, проводити волого – теплову обробку, акуратно підрізати неточності.

Перспективи: Професія кравець передбачає кілька напрямків ведення діяльності. У послугах таких фахівців потребують ательє, майстерні по ремонту одягу, підприємства швейної промисловості та приватні компанії. Додатково, є шанс викладати спеціальність у швейних училищах. Безліч кравців воліють працювати на дому, займаючись пошиттям одягу на замовлення. При успішній діяльності майстра наймають помічників, навчаючи їх тонкощам своєї роботи. Рівень доходів кравця залежить від його професіоналізму, а також – складності і терміновості замовлення.

Муляр, штукатур, лицювальник – плиточник на базі 9 класів

Код ДК

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Муляр, штукатур, лицювальник – плиточник

Професія муляра – одна з основних будівельних професій. Муляр зводить фундаменти і стіни будівель з природного та штучного каменю, робить внутрішні перегородки, мурує опори, колони, готує розчини і суміші, здійснює монтаж збірних елементів, а штукатур надає всьому естетичний вигляд. За кресленнями та технологічними картами муляр здійснює саму кладку. Як муляр, так і штукатур повинен знати властивості та можливості десятки будівельних матеріалів і видів кладки. Незважаючи на довгий історичний розвиток професії, вона все ж залишається в основному професією ручної роботи. Професія „Лицювальник-плиточник” відноситься до оздоблювальних робіт у будівництві. Оздоблювальні роботи – це великий комплекс процесів, що виконуються під зведення будинків (споруд) і після їх закінчення з метою підвищення довговічності конструкцій, надання їм естетичного вигляду і створення необхідних умов експлуатаційниками.

Правила прийому Документи до вступу

Кухар, кондитер на базі 9 класів

Код ДК

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Кухар, кондитер

Якщо Ви вирішили стати кухарем, то знайте, що існує і ширша спеціалізація кухар-кондитер. Впродовж двох з половиною років Ви опануєте професію кухаря, досягнете, за бажання, високих професійних результатів: практичні заняття проводять майстри виробничого навчання високого рівня кваліфікації, практику відпрацюєте в умовах сучасних кафе, ресторанів.

А потім, впродовж року, будете навчатися кондитерському мистецтву.

Тут докладніше вивчається технологія приготування саме кондитерських виробів. З усіх спеціалізацій ця не тільки найсолодша, але і потребує твочості. Під час вступу прийомна комісія зверне увагу на те, чи є у вас художній смак, уява, фантазія, адже приготування і прикраса кожного кондитерського виробу –  це творчий процес. Кондитер — це фахівець з приготування кондитерських виробів, а точніше – справжній чарівник тіста й володар кремів. Професіонал, який вміє створювати гастрономічні шедеври, від яких не втримається жоден гурман.

Чому обирають професію КУХАРя і КОНДИТЕРА:

  • стабільний прибуток з можливістю використовувати творчі здібності;
  • розбудова власної справи, свого малого бізнесу;
  • можливість працювати за двома професіями.

РОБОТА ДЛЯ КУХАРЯ І КОНДИТЕРА:

Кафе і ресторани чекають творчу молодь. Випускники можуть обирати найкраще місце для себе. Роботодавці, зазвичай, запрошують випускників на роботу вже на державній кваліфікаційній атестації.

ОСОБИСТІ ЯКОСТІ:

Робота кондитера схожа з працею кухаря, але більш творча. Без витонченого смаку, почуття стилю, навичок художника і творця тут не обійтися. Щоб стати затребуваним  кондитером, потрібно:

  • мати справжню пристрасть до приготування, захоплюватися кулінарією;
  • хороша пам’ять — адже часто рецепти народжуються в пориві натхнення, і потім можуть виникнути складнощі з їх повторенням;
  • аналітичні здібності: хороший кондитер — хороший аналітик, створюючи нові десерти, він повинен розуміти й те, наскільки успішними вони виявляться серед споживачів, і те, наскільки великою або низькою буде їхня собівартість або вигода від продажу, і те, які поєднання інгредієнтів будуть виграшними, а які — ні;
  • гарна фізична форма і витривалість — адже робота кондитера передбачає тривалі зміни, які фахівець проводить в основному стоячи і далеко не завжди в зручному положенні.

Правила прийому Документи до вступу

Електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування; водій автотранспортних засобів (категорія «С1») на базі 9 класів

Код ДК

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування; водій автотранспортних засобів (категорія «С1»)

Професія “Електромонтер” по предмету праці відноситься до типу – “людина-техніка”; за характером праці є професією виконавського класу.
Кожна праця дисциплінує, але водночас вона і є найголовнішим надбанням життя. Дана професія передбачає підвищений ризик, бо з електроенергією не жартують, а також уважність, пильність, сприйняття багатьох речей на дотик, слух, зір. Тому під час роботи постійно потрібно координувати увагу, зосереджуватися, бути точним, мати хороший фізичний стан.

Eлектромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування обслуговує силові і освітлювальні установки, здійснює перевірку, розбирання і складання схем керування електроустаткуванням, підключення до електросистеми цеху нового обладнання, його перевірку, регулярний нагляд за його роботою. Він виявляє вузли, де виникло замикання, здійснює вимкнення цих вузлів із мережі, розбирання, заміну, складання і вмикання установки.

Правила прийому Документи до вступу

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, водій автотранспортних засобів (категорія «С») на базі 11 класів

Код ДК

Термін навчання

1 рік

Форма навчання

денна

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, водій автотранспортних засобів (категорія «С»)

На сьогодні величезна кількість автомобілів буквально заполонила вулиці міст і сіл. Слюсар з ремонту автомобілів — спеціаліст, який готує машину в дорогу. Щоб автомашина працювала її потрібно налагодити, відрегулювати і випробувати а у процесі експлуатації — обслуговувати і ремонтувати.

Здатність швидко і точно встановлювати причину несправності – одне з головних умінь слюсаря з ремонту автомобілів. Ця професія вимагає добрих розумових здібностей та знання багатьох систем автомобіля. Коли сталась якась механічна чи електрична несправність, слюсарі з ремонту автомобілів з’ясовують симптоми того, що трапилося, і встановлюють, що саме треба ремонтувати. Вони практично можуть перевірити керування транспортним засобом або використати діагностичне обладнання для різних систем автомобіля. Коли причину знайдено – приступають до ремонту.

Правила прийому Документи до вступу

Кухар, кондитер на базі 11 класів

Код ДК

Термін навчання

1 рік 6 місяців

Форма навчання

денна

Кухар, кондитер

Найважливіша, найсмачніша, найперспективніша професія на Землі. Немає такого місця на Землі, де люди не користувалися б послугами кухарів. Тому з упевненістю можна сказати, що кулінарна справа популярна в усіх народів світу. Від роботи кухаря, кондитера залежить праця, відпочинок, навчання, здоров’я мільйонів людей.

Не секрет, що здорова людина – це перш за все щаслива людина. Навіть наукою доведено, що 70% позитивних емоцій людина отримує саме під час їжі.

Але можна отримати ще більше задоволення від самого процесу приготування страв. Бо кухар, кондитер – це в першу чергу творець! Творець прекрасного, смачного,  привабливого.

Правила прийому Документи до вступу

Тракторист – машиніст с/г виробництва, слюсар з ремонту с/г машин та устаткування, водій автотранспортних засобів (категорія «С») на базі 9 класів

Код ДК

Термін навчання

3,5 роки

Форма навчання

денна

Тракторист – машиніст с/г виробництва, слюсар з ремонту с/г машин та устаткування, водій автотранспортних засобів (категорія «С»)

Україна має чудові природні умови для сільськогосподарського виробництва і вікові традиції, величезний, набутий упродовж десятків поколінь досвід господарювання на землі.

Професія, що потрібна селу і народному господарству України і не тільки України є професія тракториста – машиніста сільськогосподарського виробництва.

Трактор – основна машина в сільському господарстві, за допомогою якої обробляють грунт, виконують основні роботи по догляду за культурними рослинами, перевозять вантажі тощо. Кожний п’ятий працівник сільського господарства – тракторист.

Сучасний тракторист володіє знаннями та навиками багатьох сільськогосподарських професій: водія, саме тракториста, механіка, знає будову і правила експлуатації тракторів і сільськогосподарських машин,  систему технічного обслуговування машинно – тракторного парку, ознаки основних несправностей і способи їх усунення. Він має  необхідні знання основних правил агротехніки і прогресивної технології механізованих робіт з вирощування сільськогосподарських культур.

 Слюсар – це робітник, який обробляє метали ручним або механізованим інструментом, а також складає, регулює, ремонтує машини та механізми.

Професія слюсаря бере свій початок з того часу, коли людство почало винаходити машини, механізми, коли знадобилися фахівці для їхнього складання, обслуговування та ремонту. Вперше про слюсарну справу згадувалося у 1463 році у віденському архіві, а у 1545 році у Німеччині організували слюсарний цех. Назва професії походить від німецького слова schlos – замок. Шлоссери – так називали майстрів, які виготовляли замки.

З появою металорізальних верстатів та їх удосконаленням поступово скорочувалась частина ручної праці, бо вона замінювалася працею стругальників, токарів, фрезерувальників, шліфувальників.

Та однією з провідних залишалася професія слюсаря. Як і раніше, цінується праця слюсаря – майстра, від якого вимагається вміння виконувати всі види ручної обробки металів. Праця слюсаря потрібна в багатьох галузях господарства: на машинобудівних підприємствах, в будівельних організаціях, в сільському господарстві, на підприємствах і організаціях сфери побутового обслуговування тощо.

Від якості ремонту сільськогосподарської техніки залежить надійна і безвідмовна її експлуатація, міжремонтний ресурс, отже, своєчасне виконання польових робіт.

Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин повинен добре знати технологію ремонту, в першу чергу технологічні процеси й операції, які впливають на ресурс відремонтованої машини, – миття, дефектування, розбирання і складання, балансування, обкатування та випробування вузлів, агрегатів і машин.

Також йому потрібно не тільки добре знати конструкцію машин, володіти основними слюсарними прийомами і навиками, але й при необхідності вміти виконувати різноманітні ручні та механізовані операції: шабрування, притирання, рубання та різання металу, паяння, лудіння, свердління, нарізання різьби, користуватись електрифікованим інструментом та підіймально-транспортним обладнанням.

Але є у автомобіля і сільськогосподарська спеціалізація, тому необхідно знати особливості його використання в процесі сільськогосподарського виробництва. Адже інколи потрібно отримувати вантаж на ходу, зорієнтувати автомобіль так, щоб ні зернини не впало на землю. Готувати автомобіль до далеких рейсів із зерном, не допускаючи втрат. Взагалі перевезення сільськогосподарських вантажів має багато особливостей, не врахувавши яких, можна не доправити до місця призначення багато з того, що з такими зусиллями було вирощено на полях, в садах, в теплицях. Доводиться водієві працювати і на спеціальних автомобілях: для внесення добрив, завантаження насіння, перевезення нафтопродуктів тощо.

Правила прийому Документи до вступу

Кравець на базі 9 класів

Код ДК

7433

Термін навчання

3 роки

Форма навчання

денна

Кравець

Кравець – це творча професія, що має попит на ринку праці.

Після розвитку масового виробництва продукції легкої промисловості виділилися в окремі підвиди праці швачки, модельєра і конструктора одягу. Однак кравець виконує всі їхні функції самостійно. Досвідчений фахівець здатний не тільки зняти мірку з клієнта, а й порадити йому фасон одягу, що підходить за індивідуальним особливостям фігури. Після цього він обговорює нюанси з замовником, вносить необхідні зміни, розкроює тканину і зшиває їх для примірки. Після доопрацювання моделі кравець сам шиє костюм або передає заготовку швачці.

Кравець – це фахівець, який займається пошиттям одягу для різних категорій населення. В його обов’язки входить нарізка і з’єднання воєдино певних компонентів з тканини. Додатково, він підбирає тканину відповідно до призначення або побажанням клієнта, знімає мірки і допрацьовує річ в процесі виготовлення. Також кравець обметує край і петлі речі, пришиває фурнітуру, оформляє застібки, рукава і низ вироби. Робочим інструментарієм кравця здавна є голка, нитки і ножиці та швейна машинка. Важливі якості: терплячість; вміння концентруватися; відповідальність; наявність художнього смаку; акуратність; стресостійкість; зосередженість; тактовність; відмінний зір; комунікабельність; добре розвинена дрібна моторика.

Навички і знання: Кравець повинен знати сучасні напрямки моди, особливості художнього оформлення, а також – володіти технологією конструювання та розкрою.

Робота неможлива без уміння правильно використовувати професійний інструментарій. При цьому фахівцеві необхідно вміти розрізняти конструкцію і деталі крою при пошитті, ремонті або оновленні виробів; сточувати деталі, проводити волого – теплову обробку, акуратно підрізати неточності.

Перспективи: Професія кравець передбачає кілька напрямків ведення діяльності. У послугах таких фахівців потребують ательє, майстерні по ремонту одягу, підприємства швейної промисловості та приватні компанії. Додатково, є шанс викладати спеціальність у швейних училищах. Безліч кравців воліють працювати на дому, займаючись пошиттям одягу на замовлення. При успішній діяльності майстра наймають помічників, навчаючи їх тонкощам своєї роботи. Рівень доходів кравця залежить від його професіоналізму, а також – складності і терміновості замовлення.

Правила прийому Документи до вступу

Можливо вас зацікавить