Тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності

Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. Девіз Всесвітнього дня охорони праці 2023 – «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі».

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці у ВПУ№24 м. Корець з 24 по 28 квітня 2023 року проходив Тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності. Відповідно до плану заходів протягом тижня проведені виховні години з тем «28 квітня – Всесвітній день охорони праці», «Людина, її життя, здоров’я та безпека – найвища соціальна цінність».

Про необхідність знань правил безпеки життєдіяльності, вміння швидко реагувати і вірно діяти у надзвичайних ситуаціях здобувачі освіти ВПУ №24 м. Корець, які проживають у гуртожитку дізналися під час виховної години «Охорона праці, як засіб збереження життя і здоров’я», яку провела вихователь Савчук Людмила.

Викладач предмету «Захист України» Зінькевич О.М. провів захід на тему «Порядок дій в разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів».Свою думку щодо безпеки праці відповідно до професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» висловили здобувачі освіти 1 групи при написанні есе на тему «Безпека праці – цінність для людини й людства» – викладач Стасюк О. Р.

​За участі майстрів виробничого навчання Вербицької Н.В. та Гальчук О.В. учні 20 та 5 груп училища долучились до перегляду відеопередач «Щоб мудрість не стала безумством», «Чорнобиль. Як сталась аварія на ЧАЕС», приурочені Чорнобильській трагедії, організованого інженером охорони праці Павленко Н.В. Вознюк М.В., викладач з ПДР провів позаурочний навчально-виховний захід-вікторину на тему «Безпека дорожнього руху». Дві команди гідно змагалися і показали гарні результати.

27 квітня 2023 року у ВПУ №24 м. Корець, в рамках Тижня охорони праці та з метою підготовки до протипожежних тренувань, перевірки сил та засобів пожежогасіння, проведено майстер-клас представниками 7 ДПРЗ 15 ДПРЧ ГУ ДСНС в Рівненській області щодо алгоритму дій під час гасіння пожежі, навчання з евакуації учасників освітнього процесу за сигналом «ПОЖЕЖА» та ознайомлено з порядком дій при роботі з вогнегасниками.

​Викладач з ПДР Павловський С.П. із здобувачами освіти провів бесіду – інструктаж з правил дорожнього руху «Усім треба пам’ятати, що на дорозі не варто жартувати». ​Вікторина для здобувачів освіти ВПУ № 24 м. Корець «Безпека в запитаннях і відповідях» організована та проведена викладачем з охорони праці Сугереєм О.М. підтвердила належний рівень знань учнів з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Крім того, перевірено дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, відповідних інструкцій, ведення журналів реєстрації інструктажів з охорони праці, безпеки життєдіяльності з учнями, працівниками.

Тиждень охорони праці проведено за підтримки директора училища Соломчука П.І. та керівника служби з охорони праці, заступника директора з навчальної роботи училища Силіної Н.В.

Рекомендовано Міністерством освіти і науки України № 5/326-25 від 06.03.2025 для підлітків серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти з метою популяризації інформаційної та медійної грамотності у TikTok з грудня 2024 року працює розважально-просвітницький канал «Fake.Busters/Мисливці за фейками», який створено Благодійною організацією «Smart Angel» за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії. На каналі розміщено відеосерії […]

Вихователь гуртожитку Людмила Савчук разом з здобувачами освіти провели літературну подорож “Нам треба твого голосу, Тарасе! “Щоб вшанувати пам’ять митця, що творив українську націю. Роль Тараса Шевченка для України неможливо переоцінити, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Дякуємо нашим ЗСУ за захист, та можливість навчатися. #МП_Твори_Добро

17 лютого в групі № 8 за професією “Кухар, кондитер” пройшла державна кваліфікаційна поетапна атестація на присвоєння здобувачам освіти третього кваліфікаційного розряду з професії «Кухар». Всі учні групи під керівництвом майстра виробничого навчання Мисюри Ольги Іванівни вдало пройшли атестацію, проявили творчість та вміння презентувати свою страву.

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x